fredag 5 augusti 2011

Lyckas med fisken

Buffé hade en liten kort notis om hur man lyckas med fisken. Låter det intressant?

Färsk & fryst fisk
En färsk fiskfilé ska ha klart, genomskinligt och glänsande kött sam en "frisk" fiskdoft. Om du ska frysa in färska filéer, förpacka dessa noga och så lufttätt som möjligt för att förhindra frystorkning. Lägg gärna plastfolie mellan filéerna så att de inte fryser ihop till en klump. Mager fisk håller ca 6 månader i frysen. Tina gärna fisken i kylskåp eller i en tättslutande plastpåse i kallt vattenbad.

Skonsam tillagning
Tänk på att fisk har kort tillagningstid. Om en gaffel går lätt genom fiskköttet är den färdig. Man kan ha glädje av en digital termometer, som kan använder till stekar, även när man tillagar fisk.

Nyttigt ur havet
Gös, kolja, sej och hoki är alla uppskattade och magra fiskar (0,2-2,3 g fett/100 g filé) med en stor andel nyttiga fleromättade fetter.

Jahapp, där ser man...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar