Buffé
De flesta ungar gillar fiskpinnar (dock inte mina, skumt...). Det enda trista med de färdigköpta är att de innehåller mer pannering än fisk! Därför gör vi egna fiskpinnar som ger mer fisk och går "ganska" snabbt att göra. Till fisken serveras en kall gräddfilssås blandad med bostongurka, en sås som har alla förutsättningar att bli en vuxenfavorit.
4 pers
6 stycken torskfiléer (á 100 g)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ½ dl ströbröd
1 krm vitpeppar
½ msk smör + 1 msk olja
SÅS
3 dl gräddfil
½-1 msk dijonsenap
2 msk bostongurka
salt, peppar
Franska Ärter
1 gul lök
smör till stekning
1 paket frysta ärtor
salt, peppar
Hur:
1. Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt till servering.
2. Skär fisken fryst i lagom portionsbitar. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg mjöloch ströbröd i två andra djupa tallrikar. Salta och peppra mjölet.
3. Doppa fisken i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Se till att paneringen täcker runt fiskbitarna.
4. Smält smör/olja i en stekpanna och stek fisken gyllenbruna på medelgod värme. Var försiktig så inte paneringen bränner! Beräkna stektiden till 6-8 minuter. Varmhåll i ugnen om du steker många.
5. Finhacka lök och stek försiktigt i en klick smör utan att den tar färg. Ös i de frysta ärtorna och låt alltsammans fräsa ett par minuter. Krydda med salt och peppar.
Servera med kokt potatis eller ris och en citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar