Tyckte denna lät rätt god (även denna från Buffé).
Uppskattad fisk i all enkelhet - med friska och örtiga smaksättare blir den allra godast. Häll såsen i pannan när gästerna sätter sig till bords och fisken är klar på 5 minuter.
För 4 personer
ca 800 g vit fiskfilé (t ex gös, kolja, hoki eller sej)
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl mellangrädde
½ hönsbuljongtärning
2 msk grovhackad färsk timjan
1 dl svarta oliver
rivet skal och juice från ½ citron
smör/margarin till stekning
salt, svartpeppar
Hur
1. Skär fisken i bitar. Skala och hacka vitlöken.
2. Bryn fisken runt om i smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken.
3. Blanda grädde, buljongtärning, timjan, oliver, citronskal och -juice i en skål.
4. Häll såsen i pannan och fisken sjuda under lock i ca 5 minuter. Rör försiktigt i såsen någon gång.
5. Servera med kokt ris, gärna blandat med vildris, citronklyftor och generöst med fräst spenat eller andra grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar