Marianden och tomatdressingen gör underverk för fläskköttet - tillsammans blir det smaker som överraskar våra sinnen. Serveras tillsammans med rostad potatis.
6-8 pers.
Harissapuré
1 röd paprika
1 msk olivolja
4 röda chilifrukter
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen koriander
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svarpeppar
Hur
1. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Stek bitarna i olja tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och låt svalna.
2. Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa paprika, chili, vitlök, koriander, tomatpuré, salt och peppar i en matberedare eller med mixerstav till en slät puré.
3. Putsa fläskfilén fri från senor. Skär tvärs över ca 2 cm tjocka skivor. Platta till dem lätt med handen.
4. Lägg köttet i en långpanna. Bre på harissapurén, täck med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 3 timmar. Gör undertiden tomatdressingen.
5. Stek eller grilla köttet ca 3 minuter på varje sida. Vänd köttet under stekningen så att marinaden inte bränns.
TOMATDRESSING
1 burk marinerade, soltorkade tomater (290 g)
5 dl vatten
1 kruka basilika
1 msk citronjuice
½ tsk salt
3 krm svartpeppar
Hur
1. Häll av oljan från tomaterna. Mixa dem till en slät puré med matberedare eller mixerstav.
2. Tillsätt vatten, basilikablad och citronjuice. Kör ytterligare några minuter med maskinvalet till en såsliknande konsistens. Krydda med salt och peppar, ringla över såsen på köttet.
Hell yeah!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar