onsdag 3 augusti 2011

Hovärkens gulasch

Detta ska tydligen vara en omtyckt lunch för småfrunsa och trötta skidåkare. Soppan ska tillagas dagen före så den får lite extra kick. (Buffé)

För 4 pers
Vad:
500 g högrev
4 gula lökar
1 röd paprika
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tomatpuré
5 (?) vitlöksklyftor
1 msk mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hel kummin
4 medlelstora potatisar
250 g rotslelleri
2 morötter
2 liter oxbuljong
ev ½ tsk sambal (känn efter hur det smakar)

Hur:

1. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i msk olja i en gryta.
2. Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn tilsammans med köttet.
3. Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
4 Skala och tärna potatis (supersurt, men så lyder recpet), rotselleri och morätter. Lägg ner i grytan. Häll i Oxbulljong.
5. Låt soppan sjuda i 2 timmar. Smaka ev av med sambal oelek för lite "tryck".
6. Servera med gräddfil och finhackad persilja.

Dricka?! Rösta!

2 kommentarer:

  1. Kan bara säga att denna är supergod,har gjort den flera år till just Halloween kan säga att det blir inget kvar.ok jag gör den inte som soppa utan gryta Tack för ett jättegott rec..

    SvaraRadera
  2. Tack själv! Kul att kunna bidra med ett härligt recept. Alltid kul att lägga sin egna touch! Vänligen, Marcus

    SvaraRadera