söndag 23 oktober 2022

Fläskfilé O´porto 4-pers

 Vad:

500 gram fläskfilé

3/4 tsk salt.

2 krm svartpeppar

Rivet skal av en halv apelsin.

1-2 msk smör.


Portvinssås:

2 1/2 dl sky och buljong.

3-4 msk portvin.

saft av en halv apelsin.

2 tsk potatismjöl.


Hur:

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och platta ut dem med kötthammare. 

Blanda salt, peppar, apelsinskal och gnid in köttet.

Stek köttet 3-4 minuter per sida.

Häll 2 1/2 dl vatten i stekpannan, låt koka upp. 

Häll det i en gryta. Tillsätt  1 buljongtärning, portvin och apelsinsaft. Låt kokta upp. 

Red av såsen och häll den över köttet. 

Serveras med ris eller pommes och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar