torsdag 12 januari 2023

Heta räkor

 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade


1 dl majsolja eller rapsolja
1 tsk riven färsk ingefära
6 st finhackade vitlöksklyftor

1 st röd chili, finhackad
½ tsk balsamvinäger (eller annan vinäger)
1 - 2 tsk chilisås (Thailand)

½ krm socker
1 krm örtkrydda
1 krm cayennepeppar

1 krm paprikakrydda
1 krm salt


Börja med att hacka vitlöken och chilin smått. Blanda ner dem i oljan.
Värm upp oljan,  men låt den inte koka. Låt svalna till rumstemperatur, gärna i kylen.
Tillsätt ingefära, balsamvinäger, chilisås, socker, paprika, örtkrydda, cayennepeppar i den kalla oljan.
Smaka av med salt, tillsätt mer vitlök eller chili om du vill.
Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen.
Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar