eller öh... traditionell pizza.
Som ni alla säkert vet så är det pizzadegen som är A och O i en bra pizza.. och som ni säkert alla vet så är det rätt lätt att hitta en uppsjö pizzadegar som är helt ok, men det går inte att hitta den som är "perfekt".. samma här. Den är inte perfekt, men duger...
Vad
25gr jäst
8dl vetemjöl
½kg skållade tomater, skurna i tunna klyftor
300gr mozzarella, skivad
1 msg färsk, hackad eller 1½ tsk torkad oregano
½dl kallpressad olivolja
Hur
Lös upp jästen i 1½ dl ljummet vatten. Arbeta ihop mjölet med jästblandningen, tillsätt ev mer vatten om den känns torr (ska vara en smarrigt elastisk deg). Låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk.
Värm ugnen till 225 grader. Forma eller tryck ut degen i en cirkel på mjölat bakbord, ca 1cm tjockt, inte kavel nu! Mjöla ett bakplåtspapper och lägg degen på detta. Täck med mozzarella, sedan medtomatklyftor, oregano och olja. Grädda tills pizzan är knaprig.
Variationerna är oändliga, slit tag i första bästa pizza beställningssedel och blanda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar