måndag 7 mars 2011

Braciole Alla Pizzaiola

eller Biff på pizzavis..

Braciole är som en tjock lövbiff och såsen är verkligen pizzalik; köttet blandas med olja, vitlök oregano och tomater.

Nå, vad?

½ dl kallpressad olivolja
1 skalad vitlöksklyfta
6 tunna skivor biff, ca 150 gr styck
500gr tomater skållade och grovhackade
salt och nymalen svartpeppar
1msk hackad färsk oregano eller 2 msk torkad

Hur?

Hetta upp oljan med vitlöken i en stekpanna av gjutjärn. Lägg i köttet och bryn på hög värme. Tillsätt tomaterna, salta och peppra.

Skriva ner värmen, strö oregano över köttet och tomaterna, lägg ett lock på glänt och sjud i 20 minuter. Servera genast.

Nja, jo, nä.. kanske.. kanske ska provas..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar