tisdag 8 mars 2011

Fläskfilé med viiitlök!

Herre min jävlar vad det är gott med vitlök... damn! Dagen ägnas min kvinna till ära (alla kvinnors dag). Håller mig vid det och fortsätter med ett recept.

Vad

ca 600gr Fläskfilé
1 eller 2 paket bacon
100 gr Smör med salt, typ bregott
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1 gul paprika
20 champinjoner
timjan, salt, peppar, cayennepeppar, körvel..

Hur

Blanda smör, pressad vitlök salt peppar cayennepeppar och peppar till ett kryddsmör, ställ i kyl en halvtimma.. skär ett snitt i filén så det är 2 hela ändar och en botten som håller ihop. Sleva upp smöret i rännan.. lägg upp baconbitarna på en ny skärbräda som remsor som knappt nuddar varandra. lyft över köttbiten och vik över grisen. lägg på tvären i en plåt. klyfta tomater och skiva paprikan. Skölj champinjonerna och lägg allt på vars in sida av köttet. Krydda med lite av varje, jag tog en skvätt vinäger, salt och peppar. Enna uns med citronflingsalt kastades på ock..

1 kommentar:

  1. Garlic is life. Life is garlic.

    Utmaningen är att laga god mat utan vitlök..
    Problematiskt.

    kram
    Helena : )

    SvaraRadera