lördag 23 juni 2012

Skärgårdssill

Denna gjorde jag nu i midsommras, och var tydligen uppskattad.

För 5 pers.

Vad:
1 förpackning 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1 dl majonäs
1 ½ dl gräddfil
½ dl finskuren gräslök
½ dl finskuren dill
1 burk röd stenbitsrom (à 80 g)
½ msk färskpressad citronjuice.
salt och peppar

Hur:
1. Blanda alla ingredienserna utom sillen i en bunke. Krytta med ½ krm salt och ½ krm peppar.
2. Häll av, skölj (noga!) och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran.
3. Lägg sillröran i väl en väl rengjord glasburk och sätt på ett lock. Låt stå i kylen 1-2 dygn före servering.

Som sagt, enkelt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar