(Recept från buffé, med lite Lewenhauptsk touch!)
Choklad, hallon och grädde kombon som alltid är rätt. Jag la till lite lakritspulver till detta och tror på en given succé!
Ca 8 - 10 bitar.
Vad:
Browniebotten
120 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ matsked vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
smör till formen vispad grädd, färska hallon och lakritspulver till garnering.
Hallonmousse
1 paket (250g) frysta, tinade hallon
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde.
Hur:
1. Browniebotten: Sätt ugnen på 175 grader C.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Klipp ut en runddel av bakplåtspapper och lägg den i botten av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
4. Hallonmousse: Mixa hallonen med stavmixer eller matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelesocker. Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret.
5. Vispa grädden fluffig. Vänd ner hallongelén/purén då den börjat stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig).
6. Bred hallonmoussen över browniebotten (låt formens kant fortfarande vara kvar!) Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
7. Vid servering: Lossa tårtan ur formen, dra ev bakplåtspappret och lägg tårtan på ett fat. Garnera med spritsad grädde, färska hallon och några nypor lakritspulver.
Have a good one!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar