Detta ogräs till att växa kan man faktiskt göra mer saker av än paj. Japp, detta är en chutney som kan med fördel ätas till en smarrig ostbricka!
Vad:
600g rabarber
2 rödlökar
1 röd chilifrukt, t ex. spansk peppar
4 dl socker
1 matsked färskriven ingefära
salt, svartpeppar.
Hur:
1. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg alla igredienser i en kastrul tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
3. Koka upp och låt småkoka utan lock ca 20 minuter. Rör då och då. Häl upp i en väl rengjord glasburk. Sätt på ett lock. Förvara i kylen eller ge bort den till grannen!
Det blir ca 8 dl och den håller länge!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar