lördag 23 juni 2012

Rabarberchutney

Detta ogräs till att växa kan man faktiskt göra mer saker av än paj. Japp, detta är en chutney som kan med fördel ätas till en smarrig ostbricka!

Vad:
600g rabarber
2 rödlökar
1 röd chilifrukt, t ex. spansk peppar
4 dl socker
1 matsked färskriven ingefära
salt, svartpeppar.

Hur:
1. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg alla igredienser i en kastrul tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
3. Koka upp och låt småkoka utan lock ca 20 minuter. Rör då och då. Häl upp i en väl rengjord glasburk. Sätt på ett lock. Förvara i kylen eller ge bort den till grannen!

Det blir ca 8 dl och den håller länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar