Spanade på nätet efter inspiration för kvällens fredagskok och ramlade över detta recept som lät förbaskat gott! Sen att det sköter sig lika exemplariskt som Mickes feta kyckling gör ju inte saken sämre!
800 gr kött. (Benfri kotlett, fläskfilé alt. kyckling, funkar också)
Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor. Lätt köttet i en smord form, salta och peppra.
Sås:
1 burk creme fraiche
3 dl grädde
Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor. Lätt köttet i en smord form, salta och peppra.
Sås:
1 burk creme fraiche
3 dl grädde
1 flaska pepparsås (färdigblandad)
1/2 dl kinesisk soja1/2 tsk sambal oelek
Rör ihop såsen och häll över köttet. Ugn 200°C i 60 minuter.
Tippar på att pressad potatis och en härlig fredagssallad borde fungera hur bra som helst.
Salladstips:
fetaost (bra kvalité)
Fryst mango
Kalamataoliver (kärnfria)
Schalottenlök
Ruccola
Plocksallat (Grön fräsch, krispig).
lime
Olivolja
Blanda enligt era egna önskemål, personligen skulle jag minska mängden fetaost då den har en tendens att ta över hela salladen. Men det är kanske bara jag...
Smaklig spis!
Just ja, dricka? Vin, vatten eller Cola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar