Såg detta recept på bröd, inspirerat av den franska salladen cèvre chaud, som betyder varm ost. Äts nybakat till en smarrig soppa!
Ger 2 bröd.
Vad:
5 dl kallt vatten
50 g smör, rumsvarmt
600 g vetemjöl (1 liter)
150 g durumvetemjöl (2 1/3 dl)
20 g jäst
2 tsk salt (15g)
Fyllning:
100 g chèvre (getost)
50 g valnötter
2 msk flytande honung
Övrigt:
Klippt bladpersilja och matfett till formarna.
Hur:
1. blanda alla torra ingredienser först och tillsätt vatten, smör och smulad jäst i en bunke. Arbeta degen i en hushållsmaskin i 15 minuter, eller för hand i 20 minuter.
2. Tillsätt saltet och arbeta ihop degen ytterligare i 3 minuter i maskin eller 5 minuter för hand. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter.
3. Forma degen till 2 runda bröd och låt dem vila i ca 20 minuter.
4. Kavla ut varje degbit till ca 1 ½ cm tjocklek men inte bredare än att de passar i brödformarna.
5. Strö över smulad getost, valnötter och klippt persilja. Ringla över honungen.
6. Rulla ihop och lägg i 2 smorda formar med skarven nedåt. Låt jäsa i 2 timmar med bakduk.
7. sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden i ca 35 minuter. Inner-temperaturen ska vara 98 grader.
Smaklig spis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar