En riktig höjdare i hemmet. Lätt att laga! Enda tråkiga är att det blir ingen matlåda till dagen efter.
Vad:
4 portioner pasta, gärna penne
1 rödlök
800 gram fläskytterfilé
1 msk smör eller olja
salt
peppar
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk kikkoman soja
1 msk färsk timjan (eller 1/2 msk torkad)
1 msk kalvfond (den i flaska typ bong).
En halv förpackning plommintomater (500g).
en halv gurka.
Hur:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka löken.
Skär köttet i strimlor. Stek kött och lök i smöret eller oljan, krydda upp med salt och peppar.
Rör ner mjölk, grädde, soja, timjan och fond. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomater i klyftor och gurkan i tärningar.
Häll ner pastan och blanda runt.
Servera och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar