Vi fortsätter temat grillat trots att regnet mer eller mindre gav min grillsemester ett F**K **U! Detta är en ganska härlig kombination (som ursprungligen skulle varar med halloumiost, som jag tycker har samma konsistens som ett bildäck och förmodligen smakar detsamma.) Nu kör vi!
För 4 hungriga personer
2 pkt bra fetaost!
2 msk olivolja.
1 msk rivet citronskal.
4 mild fefferoni.
1 msk rosépeppar.
8 färskpotatis, KOKT.
2 fänkål
8 rädisor.
250g sallad, roman/isberg/spenat/roccula.
Chiliaioli:
1 msk pressad citronjuice.
1 äggula.
2 dl rapsolja.
0,5 dl olivolja.
0.5 msk sambal badjak (hade ingen hemma så det blev oelek).
2 tsk tigersås (hade ingen hemma så jag ignorerade den meningen helt och hållet).
Salladstopping.
50 g rostad majs. (1 burk väl avrunnen bra majs (green giant doh!), samt olivolja. hetta upp oljan och fräs tills det är lite yta på majsen. Eller prova i ugn 220 grader i oljesmord panna tills de börjar bli lite "rostade").
Hur:
1. lägg osten i två separata foliepaket. Pensla med olivolja och strö på rivet citronskal, rosépeppar och lägg fefferonin runt om osten (tänk på att fördela jämnt!) och lägg på grillen.
2. Skär den kokta potatisen och fänkålen i 0,5 - 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja samt krydda med salt och peppar. Skiva rädisorna tunt.
3. Blanda citronsaft och äggula i en skål. Vispa ner oljan, som vid majonäs (dripp dripp dripp mer mer strååla vispa som en tok osv osv..) smaksätt med sambal och tigersås.
4. Grilla fänkålen snabbt före servering.
5. Vid servering: Lägg blandad sallad i botten på ett fat och ringla över chiliaioli. Lägg på potatisskivor, fänkålsskivor, rädisskivor och fetaost delad i 2 cm stavar. Toppa med rostad majs.
Dricka till?
Champagne! Eller jag min snåle drummel, mousserande...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar