onsdag 11 januari 2012

Ines potatissallad

Detta recept är från Morbergs "scenen, livet och konsten att laga mat". Sanslöst god ljummen potatissallad. Kan helt klart rekommenderas till kallskuret eller grillat.

Vad:
8-10 (ca 800g) kokta potatisar
1 rödlök
200 g brytbönor eller haricots verts
200 g bra fetaost
salt och nymalen svartpeppar.

Dressing:
3/4 dl "gräsig" olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
1/2 dl fint skuren gräslök.
ev 1/2 dl kapris om man gillar det.

Hur:
Skär potatisen i grova bitar, skala och hacka rödlök Skär brytbönorna i ca 2 cm långa bitar och koka dem ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
Blanda allt i en tjusig skål.

Rör ihop dressingen häll över och vänd runt salladen, avsluta med att smula över fetaost. Smaka av med salt och peppar.

Enkel och förbaskat god!

Dryck?
Vad ni tycker passar bäst till grillat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar