onsdag 18 maj 2011

JA!

oj oj oj... Jag kan misstänka att ni alla testat fransk fiskgratäng (den härligt spröda med en uns av vitlök). Nu kan jag nog toppa den. Nu kör vi!

Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki!
Potatis ska de va till glöm inte att starta koket!

Vad:

1 pkt torsk (den frysta ni vet...)
25-35 gr smör (rumsvarmt)
3/4 dl mjöl
3 msk riven parmasan
2 msk finhackad gräslök
1 dl vitt vin eller lika mängd vatten (jag testade vatten).
salt och peppar...

Tsatsiki vet väl alla hur "jag" gör? annars kommer receptet här...

Vad:

Turkisk youghurt ca 3 sdtora matskedar,
en halv grovt riven gurka (som pressas och läggs i en bunke med lite salt ca 30 minuter).
1-2 pressade vitlök(ar).
1 tsk olivolja.
salt och svartpeppar (alt lite limepeppar eller citronpeppar).

blanda allt och låt stå i kyl ca 30 minuter.

Hur:

1. Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200 grader C.
2. Krydda fisken med 3/4 tsk salt och 2krm svartpeppar (eller annan blandad peppar).
3. Lägg i en oljad ungssäker form.
4. Nyp ihop smör, mjöl, parmesan, gräslök och 1 krm salt till en smulig deg med fingrarna.
5. Fördela smulet över fisken. Tillsätt 1 dl vatten eller vin runt om fisken. Ställ i ugnen ca 20 minuter (min tog 35... )

6. rör ihop tsatsikin med fetaosten.

server med nykokt potatis och sallad.


dricka? ikväll blev det en öl.. men jag skulle tippa på att citronvatten eller liknade är rackarns smarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar