Ibland måste man testa något nytt? 200 grader på ugnen..
vad:
500 g blandfärs, alt nöt
100 g salami...
1 lök
100 g brie ost.
1 ½ dl mjölk
2-3 msk ströbröd (den ska bli fast go och degig)
1 ägg- gula
23 drag med Vitlök/peppar kvarn
salt o peppar...
Tzatziki: (en ny variant som alltid)
½ gurka
2dl turkisk youghurt
2 msk god olivolja
½krm citron
salt
svartpeppar (nymalen)
Hur:
strimla salami och skär den i kuber. Strimla löken fint, brie lika så, försök få den så separerad så mycket som som möjligt (degknådaren kommer snart)
blanda äggula, mjölk, 23 drag av V/P och rör runt. låt stå i en halvtimma... (glömde att det ska va ris till, ni vet hur det ska lagas... eller potatis.. eller va sjutton ni vill ha till). Blanda salami, kött, redning, lök och en uns salt med deg-kroksmaskin tills det är en bra konsistens. Kort och gott, blanda som en vanlig biff.
Stek biffarna fina runt om så de behåller köttsaften, in med biffarna i ugnen tills man ser ljus köttsaft sippra ut.
riset? läs på förpackningen.. allt borde vara klar samtidigt..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar