Ingredienser
250 g svamp
1 gul lök
1 msk smör att steka i
Salt
120 g soltorkade tomater i olja
140 g ädelost
ca 4 dl mjölk/grädde
2 tsk tamarisoja
65 g babyspenat
Svartpeppar
4 port tagliatelle
Gör så här
Skiva svampen och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den börjar ge i från sig vätska.
Skala och finhacka löken. Stek den tillsammans med svampen och en klick smör tills löken mjuknat helt. Salta.
Låt de soltorkade tomaterna rinna av helt. Finhacka och låt 3/4 steka med svampen och löken.
Smula i ädelosten och slå på ca 3 dl mjölk eller grädde och tamarisoja. Låt allt koka ihop tills osten smält helt och ädelostsåsen tjocknat. Späd med mer mjölk eller grädde om ädelostsåsen känns för tjock.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Blanda i spenaten i den varma ädelostsåsen och rör om.
Servera den nykokta pastan med ädelostsåsen och toppa med soltorkade tomater, lite färska örter och nymald svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar