torsdag 13 juni 2013

Grillad kalv med primörer


Fräscht och vrålgott att servera när det är dags för midsommargrillat.

6 portioner, 60 min

Vad:
800 g kalvkött i bit (rostbiff
eller ytterfi lé går bra)
200 g svenska tomater
salt
socker
olivolja
färsk timjan
12 rädisor
12 sparrisar
12 små gula eller röda betor
1 ½ kg små färskpotatisar
1 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche
½ dl riven Svecia
örter till garnering

Hur:
1. Grilla kalven på en träkolsgrill tills den har en innertemperatur på 48 grader.
Lägg den åt sidan och låt vila tills innertemperaturen har kommit upp i 58 grader.

2. Skålla tomaterna och dela dem på längden. Salta och sockra, droppa på olivolja och lägg över några kvistar timjan. Baka i ugnen på 110 grader tills tomaterna inte längre är blöta.

3. Skala (inte rädisorna) och koka primörerna tills de är precis mjuka, kyl sedan ned i isvatten. Tänk på att de har olika lång koktid.

4. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.

5. Koka ihop hönsbuljong och crème fraiche och tillsätt den rivna osten, rör ut tills osten är upplöst.

6. Vänd ned potatisen i ostkrämen vid servering.

Vid servering: 
Skär kalven i skivor och värm grönsakerna och potatisen och arrangera allt på ett fat.
Garnera med örter.

Baggis eller hur?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar