söndag 12 september 2010

Pappa special

Detta lagade min far till mig när jag va lite knatte, varför vet jag inte.. Kanske för att jag skulle äta fisk?! Så vad behövs?

4 skivor lövbiff (ganska stora)
8 st prinskorvar
1 burk ansjovis aka fisken!
Tandpetare (inte med mintsmak!)
Créme Fraiche, någon smaksatt historia typ tomat chili eller vad man önskar och en naturell.

Dela lövbiffen på mitten (kortsida). Lägg en prinskorv och 2 st ansjovisfiléer i varje bit, rulla ihop och fäst ihop med tandpetare.

Sallad som tillbehör, denna blev faktiskt inte så tokig:

Roccula ca 100 gr
1 Banansalladslök (riktigt fint skivad)
Blandade tomatsorter ministyle (6 st tog jag)
Fin olivolja typ Marqués de Valdueza.

Salta löken i ett durkslag och låt det dra ca 10 minuter. Dela sedan tomaten på mitten och kärna ur, dela dem sedan i strimlor. Skölj löken i kallt vatten och krama ur (salladsslunga dem?) Blanda allt i en bunke, ringla över olivoljan och lite flingsalt, kanske ett par varv med pepparkvarnen eller någon salladskrydda.

Åter till köttet.

Stek först på ganska hög värme runt om då de får en fin stekyta. Sänk sedan värmen till runt hälften låt det småstekas tills prinskorven blivit varm och slå sedan över Créme Fraichen (Hela den smaksatta och typ 1 dl av naturell.

Fräs upp lite goa kantareller eller någon annan svamp ni gillar som tillbehör.

Servera med kokt ris, klyftpotatis eller strips och en kall öl eller ett glas mustigt rödvin.

Bon Appétit :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar