Hur i hela helvete kan man misslyckas med den?! Jag gör ett försök...
FISK:
Laxfilé á 700gr (helt benfri)
Grovsalt
Riven lime
Svartpeppar
Dill (torkad)
Rosévin
Chayennepeppar
Pesto (oliv / basilika)
Ugn, med värme....
SÅS:
2dl gräddfil
1dl handpillade räkor
3cm fetaost
1burk stenbitsrom (röd)
2 st charlottenlökar
Min tillagning:
Ruggigt mycket salt i botten (typ en centimeter eller så) i en värmetålig makapär... (min ser ut som en lagom stor form av glas).
Lax, ca 600 - 700 gram, med skinnet ner mot saltet.
Rivet limeskal (ta nu inte det vita det smakar crap!)
Rosévin, en skvätt (inte mycket!)
låt det dra en liten stund. (ca 10 minuter.)
Svartpeppar ca 10 drag från kvarn, över hela firren..
Torkad dill krossas i handen, "flinga över".
Låt det dra in en stund (ca 10 min).
Lägg ett täcke med pesto över och låt stå ytterligare 10 minuter (fan, det tar tid!)
nu börjar det likna något!
In i ugn 20 minuter, eller varför inte 30... typ 200 grader eller 175 beroende på vilket tryck du har...
Sås, som jag kanske skulle börjat med (kommentar överflödig!). Ser ut som följer.
Skala räkorna, låt dem ligga en stund i kylen för att rinna av sig.
Ta en ny skål, lägg räkorna i skålen..
Skär fetaosten i en 3cm lång bit dela upp den i små små kuber, blanda i..
Häll över stenbitsromen, och häll över gräddfilen (för att få den lite fastare så ta lite turkisk youghurt). Krydda på med salt och peppar och en liten twist lime, eventuellt lite chayennepeppar.
Till detta, kokad potatis av antingen delikatess eller färsk. Eller va du nu vill ha..
Ta fisken från saltet och pilla bort skinnet, om inte potatisen är klar, lägg den i folie 100 grader i ugnen tills allt är klart!) servera 5cm bitar med ett par kokta och en klick, gillar du sallad så shoot (BRA olivolja dock!). Bån appetijt!
Dricka?! Vin / Öl / Cola / Vatten...
Hah! De va väl tusan... LÄS RECEPTET INNAN! eller va detta en reminder till mig själv.. då jag inte har någon som läser mig blogg, så.. ja, det är till mig själv...
SvaraRadera