söndag 13 juni 2021

Luftig Focaccia

 

Du behöver:
25 g jäst
400 g kallt vatten

500 g vetemjöl special

2 tsk salt

2 msk olivolja

+ cirka 0,5 dl olivolja till formen


Dekoration:

flingsalt

rosmarin


Gör så här:


1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
2. Tillsätt mjöl, salt och olivolja och arbeta cirka 10 minuter i maskin eller för hand tills du har en elastisk smet. Den ska vara riktigt kladdig.
3. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa en timme.
4. Häll 2-3 msk olivolja i en form på ca 25×30 cm och häll ut degen i formen. Vänd degen 4-5 gånger i oljan och platta sedan ut så den täcker botten. Täck med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek 1-1,5 timme.
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Häll lite olja på toppen av degen, använd fingertopparna och tryck ner i degen ett par gånger så det blir cirka 20 hål. Tryck ner några rosmarinkvistar i hålen och strö över flingsalt.
7. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar