Detta tyckte jag lät smaskens!
Ugnsrostade rödbetor toppas med getostkräm, rostade pinjenötter och rucola.
4 pers.
Du behöver
Ugnsrostade rödbetor
4-6 st medelstora rödbetor
2-3 msk olivolja
1-2 msk flytande honung
2-3 msk smör
1 kruka timjan
flingsalt
65 g rucola
70 g pinjenötter
Chèvrècrème
150 g chèvre
2 dl crème fraiche
1 klyfta vitlök
timjan
honung
vitpeppar
Gör så här
1. Rödbetor
Skala betorna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en ugnssäker plåt och ringla över olivolja och lite flytande honung. Klicka 2-3 msk smör på betorna. Ta ett par timjankvistar och plocka av bladen och strö över betorna. Sätt in i mitten av ugnen på 200 grader, ca 30 minuter eller tills betorna är mjuka.
Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna tills nätterna är gyllenbruna.
2. Chèvrecrème
Skär bort ostens "skal". Mosa den med en gaffel och lägg i en bunke. Häll 2 dl crème fraiche, pressa i en vitlöksklyfta, Vispa med elvisp tills crèmen är slät och fluffig. Ta ett par timjankvistar, plocka och vispa i bladen. Smaksätt med en skvätt honung och vitpeppar.
3. Upplägg
Lägg en liten näve rocula på varje tallrik. Fördela rödbetsklyftorna på tallrikarna. Häll över det smälta smöret från plåten. Ta en nypa flingsalt över betorna. Strö över de rostade pinjenötterna. Klicka en sked chèvrecrème på tallriken. Ringla över lite honung och garnera med en timjankvist.
Inte så pjåkigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar