torsdag 11 december 2014

Revben med grönkålssallad

Detta recept fyndades i Arvid Nordkvists reklamtidning (som förövrigt är gratis att få i lådan) "SMAKA".

Testade att laga enligt recept och det blev faktiskt helt ok! Dock gör vi som vanligt en twist på det.

Vad:

ca 1 kg revbensspjäll
2 lite vatten
2 msk kikkoman soja
2 msk koncentrerad kalvfond

GLAZE:
½ dl tabasko Cipottle Pepper Sauce
1 dl tomatpuré
2 msk kikkoman soja
½ dl flytande honung

GRÖNKÅLSSALLAD:
100g grönkol
½ granatäpple (tycker man inte om det så skippa det... jag skippa det..)
2 morötter
1 msk riven ingefära
1½ dl crème fraiche
½ dl majonnäs (ett hett tips på bra majonnäs är Hellman's)
några (typ 5) droppar tabasco original sauce
nymalen peppar
salt

ÄPPLEMOS:
2 dl dangdiddeliddy hemmagjord äpplemos
2 msk pepparrot


Nå hur fasen blandar vi till detta då?!:

Lägg revbenen i en kastrull och häll över vatten, soja och kalvfond.

Koka alltsammans i ungefär en timma, tills köttet bara vägrar sitta kvar på benet.

Ta upp revbensspjällen ur spadet och låt svalna.

Blanda alla ingredienserna till glazen i en kastrull och låt koka i ca 5-7 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla revbenen med glaze och ställ in i ugnen, ca 10 minuter.

Strimla grönkålen ock knacka (om man nu vill ha) granatäpplena så kärnorna landar snyggt i din hand.

Skala och skär morötterna i tunna skivor (jag använder mandolin).

Blanda tillsammans ingefära, crème fraiche och majonnäs.

Smaka av salladen med salt, peppar och några droppar Tabasco (original).

Rör ner den rivna pepparroten i äpplemoset.

Servera revbenen tillsammans med grönkålssallad och äpplemos....




Den ni... Juligt och gott!

Dricka till? Ert val...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar